Събота,

Много сняг и специална програма в курорта Мальовица за 3 март

От: Стандарт -
481
Много сняг и специална програма в курорта Мальовица за 3 март
A
A
A

„От името на целия екип на курорта Мальовица Ви каним да отпразнуваме заедно Националния празник в едно от най-красивите кътчета на България! Приготвили сме много изненади през целия ден!“ каза Янко Аврамов от комплекса.

            Според обявената празнична програма в чест на Деня на Освобождението в 11 часа ще се състои спускане със знамена по писта Стената. В събитието ще участват децата от туристическа група Млад планинар в гр. Петрич. Спускането ще бъде последвано от програма с фоклорен танцов ансамбъл на Меча поляна. През миналата година същите възпитаници на петричката планиска група се спуснаха по ски пистата в специална конфигурация, изобразяваща формата на буквата V, показвайки знака Victory или Победа, каквато България е извоювала преди 144 години и защото именно този знак е бил специална нашивка – шеврон на униформите на войните, освободители от Руската императорска армия, сред които е имало много руси, украинци, беларуси, фини, литовци, поляци и десетки други народи, дали своя принос за българската свобода. Дали тази година ще направят същото, ще разберем на място.

            Празненствата по случай Националния празник в курортен комплекс Мальовица ще продължат чак до вечерта, когато ще се проведе празнична заря.

            В празничната вечер на 3 март всички писти и влекове ще бъдат отворени и за нощно каране от 18:30 до 21:30.

            „Тук на Мальовица и на трети март е времето и мястото да си спомним и за легендарния Мальо войвода, българският хайдутин, загинал под връх Мальовица в битка с поробителите. Трябва да пазим историята си и да предаваме на следващите поколения любовта си към родината. Почитайки войните освободители , сред които мнозинството са руси, украинци и беларуси, нашите надежди са скоро братоубийствената война в Украйна да спре и да има мир.“ каза Янко Аврамов.

            За любителите на зимните спортове, както и за техните близки, които предпочитат само да се радват на мартенското слънце, работи обновеният ресторант на ЦПШ Мальовица с невероятна тераса, обърната към пистите. Най-малките могат да направят няколко спускания по специалната писта за шейни или да се повозят с туби на тазгодишната придобивка - новият карусел.

            През миналата година на 3 март изключително много българи се качиха на Меча поляна. Организаторите се надяват тази година още повече българи да отпразнуват Националния празник на Мальовица.

            В последните дни в курорта падна много пресен сняг, който ще гарантира приятни емоции на всички гости.

            От курорта обещават, че всички писти ще бъдат обработени и всички празнични мероприятия ще бъдат проведени при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

„Чакаме Ви горе на Националния празник!“ казват организаторите.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички