Мистерия: Украински товарен самолет кацна у нас

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета

Мистерия: Украински товарен самолет кацна у нас | StandartNews.com

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания „Мотор Сич Еърлайнс“ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед днес, показват данните от портала FlightRadar24, съобщава bTV.

Фирмата собственик на машината е свързана с „Мотор Сич“ – украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където и беше основното летище на авиокомпанията преди войната.

Сега обаче самолетът е излетял от полския град Жешов. В свой материал „Уолстрийт Джърнал“ определя населеното място и летището му като „основна артерия за прехвърляне на оръжия“ към Украйна с цел отбиване на атаките на руските сили.

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна. Той идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който днес в прав текст заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като „цинични“ обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай