Четвъртък,

Мистерия с 16-годишно момче. Изчезна безследно

От: СТАНДАРТ -
1510
Мистерия с 16-годишно момче. Изчезна безследно
A
A
A

16-годишно момче от видинското село Киреево е в неизвестност вече трети ден. От тази сутрин детето е обявено за общодържавно издирване. Момчето живеело с баба си и дядо си, а досега никога не е напускало семейния дом сам, тъй като е с ментални увреждания.

"Моля се на онзи отгоре. Дано ми го върне жив и здрав. Само той може да ми помогне. Той не е виновен, няма си никого, има си само нас, мен и дядо му", каза през сълзи бабата на изчезналия Валентин - Евелина, пред Bulgaria on Air.

Кошмарът ѝ започва малко след 9 часа в четвъртък. Заедно с внука ѝ се приготвяли да отидат до лозето.

"Докато приготвих багажа и напълня шише с вода, казах му, че ще минем до магазина за да му купя сок и вафли", допълни тя. Връщайки се в стаята - от Валентин нямало и следа.

"Тук Вальо, там Вальо. В тази стая, в онази стая, в тази улица, в онази - срещам хора, питам ги дали са виждали Вальо, никой не го е виждал", сподели още разстроената Евелина.

Тя веднага звъни в полицията. Те реагират светкавично и веднага започват издирвателни действия.

"Снощи след 10 часа са се прибрали от балкана, сутринта в 6 часа тръгна първата група", коментира кметският наместник в село Киреево Маргарита Георгиева.

Към момента обаче няма никакви следи от 16-годишното момче, в издирвателните действия са се включили десетки полицаи и още толкова доброволци от селото.

"Той никога не е бягал от вкъщи", увери бабата. По думите ѝ, детето е общително и е възможно някой да го е подлъгал.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички