Петък,

Министър изби рибата! Уникален коментар за магистралите

От: Редактор -
2178
Министър изби рибата! Уникален коментар за магистралите
A
A
A

В предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков съобщи, че ще се опита да осигури скенер от чужбина, който да сканира трасето на Северната скоростна тангента и да установи състоянието на пътя, без да се копае.

Няма да е разумно да разкопаем всички магистрали, ще се опитаме да осигурим по-модерна техника, добави той.

Северната тангента беше четвъртата магистрала, която проверихме. След проверки се оказа, че и лотове на магистрала "Тракия" са в лошо състояние Имаше проблеми с качеството и количеството на асфалтовата настилка. При проверка на магистрала "Хемус" в частта от София до Яна се оказа, че тя също е в лошо състояние.

Направихме проверка на магистрала Марица в един от участъците, където движението е затворено, защото пътят е пропаднал. Беше установено, че асфалтовата настилка от двете взети проби е съответно 24 и 25 сантиметра при стандарт 30 сантиметра. Има проблем и със земната основа. Според мен пропадането е в резултат не само на некачествено строителство, но и на пестене на материали, заяви арх. Шишков.

След това стигнахме до Северната тангента, която също е в лошо състояние. Резултатите от пробите там предизвикаха емоционални коментари, посочи регионалният министър, като обяви, че в отговор на запитване от МРРБ от АПИ са съобщили, че на 8,5 километра от магистрала "Хемус" има 235 кръпки, а за 5 км от Северната тангента има 63 кръпки.

Тези магистрали приличат на едни скъпи дънки, модерни, с много кръпки и с малко дупки, коментира арх. Иван Шишков.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com