Мигранти се пробват и на нашата граница

Граничните ни служби веднага са уведомили турските си колеги и те са ги върнали

Мигранти се пробват и на нашата граница | StandartNews.com

Регистрирани са опити на малки групи мигранти, които са забелязани на турска територия в близост до границата с България да стигнат до наша територия. Граничните ни служби веднага са уведомили турските си колеги за придвижването на тези групи и турската полиция е предприела мерки да върне групите към района на Одрин, където са се струпали голяма част мигранти, предаде БНТ.

Над 17 000 са блокирани в "ничията" територия на границата между Турция и Гърция. Гръцките власти не ги допускат да влязат на територията на тяхната страна. Това се случва за първи път от 2013-та година насам, откакто започна кризата с мигрантите от Близкия Изток към Европа. Досега гръцките власти имаха доста по-либерална политика - били сме свидетели как мигранти преминават през цяла Северна Гърция.

Там, където са блокирани мигрантите от гръцката полиция и гръцките военни части, има напрежение, мигрантите започват да замерят с всякакви подръчни материали гръцките сили за сигурност, но и полицаите са принудени да им отговарят с шокови гранати и сълзотворен газ, за да не допуснат навлизането на мигранти на територията на Гърция.

Гръцкият военен министър бе категоричен, че който премине незаконно границата на Гърция, ще бъде задържан, разследван и предаден на съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай