Метеоролози бият тревога. Иде опасно време!

Само 3 области остават със зелен код

Метеоролози бият тревога. Иде опасно време! | StandartNews.com

Почти цяла България е предупредена за неделя. Това става ясно от справка в сайта на НИМХ. Жълтите и оранжев код са издадени от метеоролозите заради очаквани силни ветрове и валежи от дъжд. Пловдив, Плевен и Русе са единствените области, за които в сила е зелен код, пише Пловдив 24.

През нощта и утре времето ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, значителни в крайните северозападни райони, както и вечерта и през нощта срещу понеделник - в Западна и Централна България.

В Източна България валежите ще са по-слаби.

Там, както и на места северно от планините, ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър.

Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и около Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток.

Минималните температури също ще са сравнително високи - между 8° и 13°, на места в Източна България до 16°.  

Времето в планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2200-2300 метра - сняг. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай