Четвъртък,

Местните данъци и такси в София остават непроменени

От: Редактори -
A
A
A

Не се предвижда увеличаване на данъците и таксите, въпреки рекордния за Столична община бюджет от 1,7 млрд. лв., заяви в интервю за БНТ  председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. По думите му в бюджета с акцент са проектите за транспорт и транспортна инфраструктура, екология и образование.

Предложението за бюджет за Столичната община е най-големият досега с размера си от 1,7 млрд. лв. Голямата сума се дължи на високата събираемост на данъците и на европейските средства, които възлизат на 300 млн. лв., изтъкна председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Смятам, че това предложение е достатъчно балансирано и добро и най-вече устойчиво спрямо политиката на Столичната община последните години, каза той.

Един бюджет трябва да бъде балансиран не само от към приходи, но и от към политики, добави Герджиков.

По думите му, в бюджета с акцент са проектите за транспорт и транспортна инфраструктура, екология и образование.

Дните със замърсяване на въздуха намаляват на годишна база в последните десет години, заяви Герджиков.

В бюджета за 2019 г. са заложени няколко мерки за борба с мръсния въздух в столицата, заяви Герджиков. Една от тях е ремонтът и изграждането на паркови пространства, което има пряко отражение върху качеството на живот в София. Друга е по-честото миене и на повече улици, като това ще се извършва машинно. Ще се кандидатства по ОП „Околна среда“ за подмяна на 1/3 от съществуващите отоплителни системи по домовете на хората в рамките на следващите три години. В рамките на 2019 г. Общината ще закупи и разположи 22 измервателни станции за качеството на въздуха.

„Нека коментираме ремонта на „Граф Игнатиев“, когато завърши, призова Герджиков. По думите му, търговците в района ще бъдат облагодетелствани след края на ремонта.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички