Медсестри излизат на национален протест

Въпреки срещата си със здравния министър вчера сестрите останаха недоволни

Медсестри излизат на национален протест | StandartNews.com

Медицинските сестри продължават днес своите протести пред Министерство на здравеопазването с основно искане за достойно заплащане. Вчера техни представители се срещнаха със здравния министър Кирил Ананиев, с когото се разбраха заедно да изработят Методика за формиране и разпределение на работните заплати в сектора. Независимо от това обаче, медиците остават в стачна готовност, докато исканията им за стартова заплата от две минимални не бъдат изпълнени.

Протестиращите се разграничиха от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, които обаче заявиха, че подкрепят исканията им като справедливи.

Протести на медицинските специалисти ще има и в други градове на страната. В Бургас протестът ще се състои пред сградата на общината в 15 часа. В този час ще излязат на протест и медицинските сестри в Пазарджик - също пред общината. Очаква се той да е по-мащабен, въпреки заплахите, получени от недоволните медици по места, каза координаторът Димитрия Димитрова.

Въпреки обещанията на здравното министерство, на протест ще излязат и медиците в Габрово. Очаква се в 13:30 часа медицински сестри, фелдшери и лаборанти от Областната болница в града да излязат пред здравното заведение, за да поискат за пореден път достойно заплащане и условия на труд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай