Масови глоби в молове за свалени маски

Девет от 12-те нарушения са в големи търговски центрове

Масови глоби в молове за свалени маски | StandartNews.com

12 акта за глоба от по 300 лева, за неправилно поставени маски в столицата днес. Това установи проверката на столичният инспекторат и полицията в търговски центрове и хранителни магазини, предаде bTV.

Девет от 12-те нарушения са в големи търговски центрове. С това общият брой на глобените за неправилно носене на маски от началото на седмицата става 21.

Междувременно от българската асоциация на търговците на дребно обявиха, че с цел безопасност затягат мерките в големите търговски центрове, и лица под 18 години ще се допускат само с родител или настойник.

„Най-често установяваме нарушения за неносене на маска или неправилното ѝ поставяне – както от посетители, така и от търговци. От началото на месеца са извършени 7723 проверки, 21 нарушители са установени, обясни Янислав Чулев от Столичния инспекторат.

"Не допускаме в търговските центрове лица под 18-годишна възраст без родител или законен настойник, тъй като единият от проблемите е , че тийнейджърите се опитват да влизат с техни приятели над 18 годишна възраст", обясни Манол Гойгаджиев - председател на българската Асоциация на ритейл центровете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай