Маргаритов: Родители, внимавайте с комплектите

Туризмът ни е с не лошо качество, 2000 са проверките през сезона

Маргаритов: Родители, внимавайте с комплектите | StandartNews.com

Като цяло качеството на туристическата услуга не е лошо в България, заяви шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по телевизия Европа. Според него има отделни случаи, в които все още отношението не е такова, каквото трябва да бъде – любезно и коректно. Този симптом хотелиерите и ресторантьорите трябва да го преодолеят, за да имаме още по-силни сезони, каза той. По думите му е извървян дълъг път към подобряване качеството на туристическия продукт и вече почти не се срещат некатегоризирани обекти, все повече собствениците на хотели и заведения се стремят не само да покриват минималните изисквания, но и да предлагат допълнителни неща под формата на комплименти.

 

Комисията е направила през лятото над 2000 инспекции, в 7-8% от случаите има нарушения. Те са свързани със занижено качество на туристическата услуга спрямо притежаваната от дадения обект категория, както и опити за принуждаване на туристите да си вземат в комбинация няколко услуги.

 

Маргаритов предупреди още, че при подготовката на новата учебна година родителите да внимават за обявяването на цените и то най-вече в случаите, когато избират различни комплекти – комбинация от пособия, стоки, раници, дрехи. Понякога търговците с цел наистина да улеснят родителите предлагат такъв тип оферти, но невинаги това е най-изгодната цена, каза той и добави, че при проверките се обръща внимание още на безопасността на стоките и верността на информацията за техните характеристики, които често биват описвани доста примамливо да родителите. Нашият фокус ще бъде и върху онлайн пространството, тъй като в последните години са зачестили жалбите, каза Маргаритов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай