Манолов: 50 лв. на калпак са заради коронакризата

Пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход

Манолов: 50 лв. на калпак са заради коронакризата | StandartNews.com

Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че плащането месечно по 50 лева на всички пенсионери не е правилен подход. Прилича му на предизборно раздаване, но и наративът за действието на тези 50 лева срещу коронакризата също е верен.

В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Димитър Манолов отсече, че пенсията не може да се вдига без да се вдигне максималния осигурителен доход. Тези две граници са функция една от друга. Мнението му е, че трябва да се отмени данъкът върху минималната работна заплата. 

Той изрази мнение, че е твърде възможно постъпленията от ДДС на нетна база да са повишени. Това може да е защото при 9% данък е по-евтино да си платиш данъка, отколкото да го укриеш.

"Когато потреблението минава по канали по които не можеш да криеш ДДС, тогава е нормално да се повишат и приходите", каза лидерът на "Подкрепа".

Според него подоходният критерий при майките не трябва да бъде изцяло отменен. "Има майки, които истински нямат нужда от тези 40 или 80 лева. Трябва да бъде сериозно разширен кръгът на получаващите, но не и всички да взимат тези пари", категоричен бе Манолов.

"Средствата от 60:40 трябваше да постъпват директно при работещите, но не ни послушаха. Въпреки всички критики и недостатъци, мярката спаси 300 000 работни места", припомни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай