Люба започва работа в цигарена фабрика

Люба започва работа в цигарена фабрика | StandartNews.com

"Стандарт" доказа, че прави чудеса и за хората, щастлива е младата майка

Само за няколко седмици 22-годишната майка Любомира Стоянова измина пътя от отчаянието до надеждата. Път, който често отнема много дълго време, а понякога дори се оказва невъзможен. "Стандарт" разказа историята на борбената благоевградчанка, която загубила баща си преди 2 г., като наследила огромни дългове на покойния си родител към банки. Над нея като дамоклев меч висеше опасността да загуби и второто ипотекирано от него жилище. И да остане без покрив над главата си заедно с 16-годишния си брат Марио и със сина си Даниил, който е на година и девет месеца. Заради непосилен кредит от над 70 000 лева към една банка плюс още над 15 000 лева към друга. Но след публикациите ни много добри хора се трогнаха от съдбата на Любомира и й протегнаха ръка за помощ.

"Най-напред съм благодарна от цялото си сърце на вестник "Стандарт", който доказа, че не само може да прави кампания "Чудесата на България", но и чудеса за хората ". В началото смятах, че всичко ще си остане само на думи, но, за щастие, се излъгах. Вестникът не само възкресява доброто, но и дава надежда за живот, вяра за по-добро бъдеще. Вече вярвам, че ще се справя с трудностите, че ще успея да се грижа достойно за сина си", реди развълнуваната млада майка.
Миналата седмица при нея дошъл експерт от отдел "Човешки ресурси" на цигарената фабрика "Благоевград БТ". Разговарял с нея, интересувал се има ли кой да се грижи за Даниил, докато тя се труди на смени в предприятието.

Вуйна ще ми помага за детето

Чакам тези дни да ми се обадят, поеха ангажимент. Обясниха ми, че ще съм оператор на машина, заплащането е много добро. Първите 1-2 месеца ще работя редовна смяна, докато се обуча. Още не мога да повярвам, че това се случва", споделя Любомира. Доскоро тя караше такси, за да припечелва пари за издръжката на себе си и на сина си. Получава детски, както и издръжка за Даниил от бившия си съпруг Иван, който е на гурбет в Англия. Не крие, че напоследък е започнал да й праща повече пари. Затова записала шофьорските курсове, за да има правоспособност да кара ТИР, че да изкарва по-високи доходи. Ще завърша курса, че не се знае какво ще стане в бъдеще. В момента всичко е като сън, отвсякъде валят предложения да ми се помогне, казва тя. Ангел Славчев от "България без цензура" я свързал с адвокатката Евгения Григорова, която е поела случая на Любомира. "Ще изискам всички документи за кредитите на баща ми, за да може да се запознае с тях. Според нея има вариант да не плащам дълговете на покойния ми родител, който до последно работеше като шофьор на линейка. Благодарение на в. "Стандарт" и на добрите хора съм по-спокойна, по-уверена, по-усмихната", признава благоевградчанката.
Майка й Здравка се захванала да работи чак в Бургас като майстор сладкар.

Разбира се, направила го за повече пари

Тя също трудно намира думи от вълнение, с които да благодари на "Стандарт". "Вярвам, че ще ни помогнете, с нашия казус вече се захванаха хора, които не са случайни. Вашата медия защитава най-добре подобни каузи. В навечерието на Великден искам да ви пожелая Господ да ви закриля, да ви дава здраве, късмет и успехи на всички в "Стандарт", нека Бог ви благослови", каза по телефона майката на Любомира. Към нея вече има протегнати ръце за помощ. И тя не бива да пропуска този шанс. За да има дом малкият Даниил.

Червен депутат й подава ръка

"Недопустимо е това да се случва. Любомира не бива и няма да остане на улицата. Трябва да й помогнем. Ще информирам парламентарната ни група, след като се запозная на място със случая", каза за "Стандарт" народният представител от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. Той разбрал от вестника за нерадостната съдба на младата жена и веднага изрази готовност да помогне. Вчера Ангелов е разговарял с нея по телефона и й казал да има търпение и да не се страхува. Утре пък народният представител заминава за Благоевград, за да се срещне с младата жена, за да разбере на място какъв точно е проблемът и как да й се помогне. Депутатът ще бъде придружен от адвокат, за да търсят заедно юридически варианти за разплитане на сложния казус. Ще потърсят и банката, към която бащата на Любомира има дълг и който тя и брат й са наследили, за да говорят по проблема.

"Това още повече ме обнадеждава, че скоро всичко с мен, сина ми и брат ми ще е наред. Заради Даниил дишам, заради него се боря със зъби и нокти за спасяването на дома ни. Няма да позволя на никой да ме смаже. Не ща подаръци от банките, а шанс да разсрочат дълговете. Млада съм, готова съм цял живот да работя, за да ги върна, но детето ми да има покрив над главата си", изповядва младата благоевградчанка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай