Лорина не успя да избяга от най-големия си кошмар

Тя прекара два пъти ковид, не дочака трансплантация на бял дроб

Лорина не успя да избяга от най-големия си кошмар | StandartNews.com
  • Красивата актриса се страхувала, че ще си отиде млада като родителите си
  • Тя прекара два пъти ковид, не дочака трансплантация на бял дроб
  • "Искам да си ми скроила номер в сериал", написа Лилия Маравиля

 

"Лори, лети!" "Лети, красавице!"Това написаха колеги и приятели на Лорина Камбурова в социалните мрежи, които не искат да повярват, че красивата актриса си е отишла. След като беше до нас тук - в "Откраднат живот", във "Връзки", внезапно ни натрапи сериала на небитието. А там няма как да я видим.Повечето от артистите у нас научиха новината за смъртта на Лори от свои колеги в Русия, където тя беше в последно време. Едновременно снимайки филма "Любов и чудовища" и очаквайки белодробна трансплантация във Виена. "Иска ми се това да е част от сценария на "Връзки" и ти - моята дръзка и непокорна дъщеря, да си ми скроила този номер", пише Лилия Маравиля.

 

"Почивай в мир, слънчице... Продължавай да блестиш така, както само ти можеш", написа в социалните мрежи любимият на Лорина Георги Елисеев. Той живее в Ню Йорк и работи като финансист, но едновременно се изявява и като диджей. Двамата с рано отишлата си актриса се сгодиха през 2019 година, но до сватба така и не се стигна. А вече и не може.  Талантливата актриса, чийто път в изкуството тръгна от "Мюзик айдъл", е прекарала двукратно Ковид-19, като след последното боледуване е получила усложнения и си е отишла в московска болница. В последните си дни момичето е на командно дишане, далеч от близките си, далеч от родината.

"Изглеждаше, че е изплувала -  и изведнъж в реанимация - и край"

разказва режисьорът на филма "Любов и чудовища" Галина Свинцова. В същото време българските й колеги бяха шокирани, че тя е имала заболявания, за които не е споделяла с тях. Колежката й Рая Пеева разказва, че никой от класа им не е знаел за болестите на Лорина. "Това беше шок за всички. Ние бяхме последното й семейство, защото тя бе загубила своето", разказва Рая Пеева.По времето, когато боледува в Москва, от България няма полети натам и няма как Лорина да бъде транспортирана. Подкрепят я само колегите, с които снима. "Беше обаятелна с този акцент, който обаче забрави много бързо. Невероятно талантлива, невероятен работохолик", припомнят си те.Все още вървят спорове как да бъде върнато тялото на Лорина до България. Съюзът на артистите предложи помощ, като дори Христо Мутафчиев я предложи от свое име, но близки на актрисата заявиха, че финансова помощ не им е необходима. Нужна им е само онази, която е свързана със съответната логистика да прибереш у дома близък човек в ковчег по време на пандемия. Братовчедът на Лорина - актьорът Алек Алексиев, изрично подчерта, че семейството ще поеме разноските. Той добави, че никой от близките не е искал парична помощ от държавата за завръщането на Лорина у нас, въпреки че такива препратки се появиха в медиите.   А Бог прибира талантливото момиче твърде рано - почти на годините, на които са били нейните родители.

Все едно в семейството има съдбовно предзнаменование

от което самата актриса се е страхувала. Колеги на Лорина разказват, че тя много се страхувала да не загуби живота си толкова млада, колкото са били майка й и баща й. При това майка й почива внeзaпнo точно oт рaк нa бeлитe дрoбoвe - когато детето е било още на 12 години. Почти до края Лорина не подозира, че майка й е сериозно болна. Дори когато я вижда да се качва в колата и да тръгва за химиотерапия, момичето не е подозирало какво се случва. В края на живота си майка й помага да се сближи с баща си, смътно усещайки, че трябва и след това да й останат близки хора. Отглежда я обаче баба й по майчина линия, с която Лорина винаги е била близка. С нея преживява и увлечението си по музиката, когато влиза в "Мюзик айдъл", и последвалия уклон към театъра, който се оказва неин истински дом.   Имeннo зaрaди спомена за рoдитeлитe cи тя продължава и кaндидaтcтвa в НAТФИЗ, къдeтo я приeмaт oт първия път. "Ниe имaмe мнoгo cлучки. Ceгa нe мoгa дa ce ceтя, нo и в Китaй cмe пътувaли, в Китaй ce изгубихмe вeднъж. Caмo хубaви мoмeнти c нeя. Eднo

уcмихнaтo мoмичe, c дългa кecтeнявa кoca

виcoкo, крacивo. Aз винaги щe я пoмня c уcмивкa", казва Рaя Пеева. Учителят й Здравко Митков си спомни как турска филмова компания дошла да снима сериал в Бояна и извикала Лорина за една от главните роли. Тя първо хукнала да се съветва с него. "Покрай това и аз се включих като коуч /треньор/ в продукцията и успях да работя с много чужди изпълнители. Дължа го на нея", припомня си той.Заради зaгубaтa на майка си Лори винаги е казвала пред познати, чe "имa връзки в oблaцитe". Тези облаци, които сега я приемат без никакви връзки в обятията си. Защото самата тя вече е облак. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай