Левиев и Алмазиду в любовен дует

Маестрото и певицата разказват истории на 22 и 23 ноември в Пловдив

Левиев и Алмазиду в любовен дует | StandartNews.com

Пловдив. Милчо Левиев и Вики Алмазиду ще напуснат апартамента си в Солун, за да дойдат в България. Страхотният им дует ще се включи в честванията на 50-ия рожден ден на Музикалната академия в Пловдив.

"Любовта понякога е тиха, друг път - тъжна. Често тя е забавна. Ако се съгласим, че животът е мистерия, трябва да сме сигурни, че и любовта също е загадка", казва виртуозният пианист, композитор, диригент и педагог, който от 11 години живее и работи с родената в България Алмазиду. Те се запознават през 2002-ра, когато маестрото участва активно в създаването на дебютния албум "Сън" на дамата с гръцки произход.

"Днес вече съм сигурна, че чудеса се случват. През зимата на 1980-а в зала "Универсиада" повече от 4000 човека дойдоха да чуят и аплодират Милчо Левиев. Тогава маестрото изпълни джаз стандарти. След 22 години в Солун, където преподавам вокален джаз в консерваторията, вратата на класната стая се отвори и влезе точно той. Не можех да повярвам на очите си - Милчо Левиев на крачка от мен", спомня си Вики. Впечатлена от пианиста, тя му посвещава песен в първия си албум "Сън", който критиката определя като едно от събитията на 2002-а. Две години по-късно Алмазиду прави албума си Quiet love, в който пее композиции, писани от Левиев в периода 1963-2003. Първата от тях е We are in love again (1962).
Сега маестрото и неговата муза приеха поканата на ректора на академията под тепетата - проф. Милчо Василев. На 22 ноември джазменът и певицата ще изнесат открити уроци на "Съборна" 39. Левиев ще сподели някои от тайните си в джаза, класическата и етно фюжън музиката. Неговата лекция е от 11,30 ч, а Алмазиду ще разкрие тънкостите на пеенето от 15 часа.

Ден по-късно на в клуб Bee bop сafe от 21 ч ще бъде представен проектът "Милчо Левиев разказва...". С музика и думи той ще разбули истински и интересни истории от живота си, ще сподели и за най-новите си търсения. В това джаз пътешествие ще го съпровождат Вики Алмазиду, Петър Салчев, Александър Леков, Емил Пехливанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай