Легендарен плаж засенчи Златните. Изцяло е преобразен

Разполага с нова зона за почивка и разходки

Легендарен плаж засенчи Златните. Изцяло е преобразен | StandartNews.com

Легендарен наш плаж бе изцяло преобразен и е готов за туристите през летния сезон.  

Курортният комплекс Шкорпиловци вече разполага с нова крайбрежна зона за почивка и разходки, съобщават от Областния информационен център във Варна.

Зоната, която направи засенчва Златни пясъци, е създадена по проект, финансиран от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 249 972, 17 лв., а бенефициент е Община Долни чифлик, предаде БЛИЦ.

Поставени са пейки, перголи, велостоянки и кошове за смет. Осигурено е осветление със соларни лампи, а районът е облагороден с нова растителност.Проектът е стартирал на 7 ноември 2022 г. и е продължил до 7 ноември 2023 г.

Край Шкорпиловци се намира най-дългата плажна ивица у нас. Тя започва от къмпингите Рай и Романтика на север и достига чак до Черни нос на юг. Това е един от най-екологично чистите запазени плажове на нашето Черноморие.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Петър Иванов
преди 2 месеца

Това че са инвестирани и усвоени едни пари в благоустройство е много хубаво но дали така стоят нещата в южната част на курорт Шкорпиловци? Като навлезеш в гората по пътя за Карадере оставаш изумен. Това е райско място .Съчетание на гора и море, но за съжаление картината е потресаваща. Гората е пълна със всякакви стари разнебитени каравани поставени на кой както му дойде сковани бараки тоалетни и всичко това е заринато в мръсотия. Мръсотия. Мръсотия.Безобразие. Какво впечатление правим на туристите било то български, било то е чужденци Това е по-лошо от цигански катун. Гледката е потресаваща .Къде тук е общината? Защо не си гледат работата? Дори това да са частни имоти или горски фонд пак трябва да има начин всичко това да се изчисти и да се подреди жалко за красивите кътчета на България с такава безотговорност в общините.

Откажи
Някой
преди 2 месеца

Такъв им е манталитета на местното население и околните села! Природа за чудо и приказ, но до там!

Откажи
Шкорпиловци
преди 2 месеца

Да не искате да кажете, че местното население е оставило там каравани, клозети и боклук?

Откажи
Живка Вангелова
преди 2 месеца

Собствениците вече са сложили мрежа и ще бъде изчистено и застроено, ще има ваканционни селища и хотели.Дървета ще се изсекат, защото местото не е със статут гора.Ще има бариери, ще бъде чисто и красиво като на Слънчев бряг.

Откажи
Анонимен
преди 2 месеца

По цени, също ги засенчи! И не само Златни пясъци! Златни станаха цените на Шкорпиловци и то без покритие!

Откажи