Квартали на София остават без вода днес

Причината са ремонтни дейности

Квартали на София остават без вода днес | StandartNews.com

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата във вторник, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във връзка с ремонт на водопроводно съоръжение в „Кремиковци“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 16.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в кварталите „Кремиковци“, „Сеславци“ и селата Желява и Яна. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа  дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска пред затвор „Кремиковци“.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. 16 -та с. Долни Богров, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Долни Богров. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул.1-ва №35. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Заради ремонт на уличен водопровод на бул. „Цариградско шосе“ във вилна зона „Врана-Лозен-Триъгълника“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Стар лозенски път“, бул. „Цариградско шосе“ от № 164 до № 268 и бул. „Цариградско шосе“ от № 361 до № 433 и „Институт по генетика на растенията“ на ул. „Околовръстен път“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Стара планина“ ъгъла с ул. „Пирин“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, напомнят от дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай