Вторник,

Кризата стигна и парламента: Гасят лампите заради скъпия ток

От: Стандарт -
Кризата стигна и парламента: Гасят лампите заради скъпия ток
A
A
A

Кризата с високите цени на електроенергията вече е осезаема и в Народното събрание. Случайно или не, днес осветлението из кулоарите на парламента е чувствително намалено, а в частта, предназначена за журналистите, изцяло липсва, пише Трибюн бг.

Абсолютно всички лампи са изключени и атмосферата е доста интимна. Журналистите са се принудили да отворят щорите, за да проникне поне малко дневна светлина и да може все пак да изпълняват служебните си задължения.

Мракът налази и парламента, спират светлината заради икономия на ток СНИМКИ

Припомняме, че десетки общини останаха на тъмно заради невъзможността да си плащат екстремно завишените сметки, очевидно и в парламента вече се налага да се пести от консумация на ток, като потърпевшите, както винаги, не са народните представители.

Как ще се справи правителството с овладяване на тежката ситуация в енергийния сектор, която далеч не единственият проблем в държавата, предстои да разберем!

Прави впечатление също така, че на втория етаж в сградата, където са разположени зала Изток и зала Запад, в които се провеждат парламентарните комисии, лампите светят през една.Полилеят, който обикновено ярко осветява пространството при централния вход на Народното събрание, също е изгасен.  


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички