Петък,

Край на такса хавлия! Ето как ще запазваме чадър и шезлонг

От: Агенция Стандарт -
3345
Край на такса хавлия! Ето как ще запазваме чадър и шезлонг
A
A
A

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето.

То трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни.

Приложението ще помогне да се избегне порочната практика като плащане на спасители и допълнителни такси.

Чрез него ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени, а посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

„Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни", заяви Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове, цитиран от БГНЕС.

Според председателя на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като увеличението е заради покачването на концесионната такса.

Най-високите цени на чадъри и шезлонги са около 10-15 лева, които се сравняват с близките плажове по гръцкото Черноморие, където цените са около 6-10 евро, казва още Симеон Цветков.

Най-евтино ще е на къмпинг Нестинарка, където цената на чадър или шезлонг е по 0,36 стотинки.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com