"Къпят" паметника на Съединението с шампоан

За целта ще се използват 10 литра шампоан с дъх на горски цветя

"Къпят" паметника на Съединението с шампоан | StandartNews.com

Традиционно преди големия празник за Пловдив - Деня на Съединението, се "къпе" паметникът на Съединението. Служителите на ОП "Чистота" в Пловдив ще измият символа на обединението между Княжество България и Източна Румелия с два тона вода и 10 литра шампоан.

Освен паметникът, ще бъдат измити и всички улици в града, по които ще мине традиционният маратон за празника. Ароматът, който ще се носи тази година, ще е на горски цветя, каза директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Екипи на ОП "Чистота" са монтирали и 300 нови знамена върху осветителните стълбове по входно-изходните артерии на града, пише TrafficNews

По 100 броя са националните трибагреници, знамената на Пловдив и флаговете на Европейска столица на културата 2019. Подновени са също 75-те знамена, които тази година за първи път бяха поставени на "Коматевско шосе" след като приключи реконструкцията на пътя, както и флаговете, монтирани на знакови за града места. Върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив вече се веят нови знамена с националния трикольор.

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов напомни, че знамената се обновяват два пъти годишно - за 3 март и 6 септември. Те се осигуряват от Община Пловдив.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай