Какви са шансовете за нов лидер на БСП

Твърде вероятно е това да е Кирил Добрев, твърди социолог

Какви са шансовете за нов лидер на БСП | StandartNews.com

Ако до преди два месеца Корнелия Нинова беше безспорен фаворит за лидерския пост в БСП, то днес разделението в партия е такова, че шансовете на Кирил Добрев са много по-големи от преди. Подобно мнение сподели социологът от “Тренд“ Димитър Ганев в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов“.

БСП не успя да намери място в тази криза“, казва Ганев. “Към това се допълва и фактът, че кризата хвана БСП в много тежко разделение вътре в самата партия. Твърде възможно е БСП да има нов лидер. Кирил Добрев набира сила през последните месеци и не е изключено да измести Корнелия Нинова от лидерския пост“.

Настоящата ситуация не позволява на различните социологически проучвания да дадат по-точна картина за електората на различните партии, но при настоящия метод на работа може да се заключи, че властта се ползва с особено висока подкрепа, благодарение на решенията по време на пандемията.

В момента, в който спрем да говорим за здравната криза, ще започнем да говорим за икономическата криза, която ще последва решенията на всички правителства по време на пандемията“, коментира още социологът. “Въпросът е - ще успее ли властта да запази общественото доверие“?

Както в целия свят, така и у нас, се забелязва една своеобразна междупартийна битка между поддръжниците на Мутафчийски и тези на Мангъров, споделя Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай