Понеделник,

Кой е новият-стар директор на БЕХ

От: Стандарт -
A
A
A

Жаклен Коен, който досега бе председател на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй“, е новият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг.

Той вече е оглавявал мегаструктурата по време на ĸaбинeтa нa Πлaмeн Opeшapcĸи. Когато става шеф на БЕХ, всички очакват споразумението с „Уестингхаус“ да влезе в сила, но това не става. Впоследствие е уволнен oт Teмeнyжĸa Πeтĸoвa. При постъпването му имало 300 млн. лв. по сметките на държавните енергийни компании, а след напускането му – над 1 млрд. лв.

Сега енергийният министър го връща на поста.

Коен е най-много уволняваният и канен обратно в енергетиката мениджър. Той не си позволява да атакува нито един министър при тези раздели. За него казват, че е от лобито на разумните в енергетиката.

Роден е в София. Завършва Висшия икономически институт Карл Маркс“. Работи в „Автомобилен транспорт“, „Булгаргаз холдинг“ (международно сътрудничество). През 2013 г. се връща в борда на директорите в АЕЦ „Козлодуй“, а през 2014 става шеф на БЕХ. Престава да е шеф на холдинга през 2016 г., но остава председател на борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй“ и зам.-председател на съвета на директорите на проектната компания „Южен поток – България“. Служебният кабинет на Герджиков го освобождава и от двата поста, но през 2017 г. министър Петкова го връща в „Козлодуй“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички