Кошмар на "Хемус". Мъж лети с над 120 км/ч в насрещното

Кадрите бяха публикувани вчера в социалните мрежи

Кошмар на "Хемус". Мъж лети с над 120 км/ч в насрещното | StandartNews.com

Истински кошмар на магистрала „Хемус” засне очевидка. Мъж летя със 120 км/ч в насрещното платно.

Кадрите бяха публикувани вчера в социалните мрежи. Засенети са на автомагистрала „Хемус” в района на Варна в посока към морската ни столица. На клиповете се вижда как сив автомобил се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежъка катастрофа.

„Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, но в лентата за насрещното движение. Намаляваха на разклони, на влизане в населени места”, разказва Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране.

Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

"Информацията, подадена на 112 е била достатъчно изчерпателна. Установен е собственикът, който е посочил лицето, извършило нарушението. Той е на 56 години и е родом от Разград", заяви Петко Камбуров, началник на "Пътна полиция"-Варна.

Той е обяснил, че е спрял в лентата за принудително спиране поради физиологични нужди, като на по-късен етап установил, че на мястото е забравил багаж с документи и парична сума.

"Това е довело до безрасъдното поведение на водача", допълва Камбуров. За подобно провинение законът предвижда 1000 глоба и 3 месеца лишаване от право за управление на МПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай