Коренна промяна на времето, ето какво се случва до часове

Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около 0°

Коренна промяна на времето, ето какво се случва до часове | StandartNews.com

Облачността ще продължи да се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Преди обяд на места в равнините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около 0°.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 4°, на 2000 м - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но през деня ще се разкъсва до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Ще се затопля и максималните температури ще са между 3° и 8°, в отделни райони и по-високи, минималните ще остават сравнително ниски - между минус 7° и минус 2°. В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и в понеделник на отделни места в Западна България, а във вторник на повече места в цялата страна ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони и от сняг. В понеделник вятърът ще се обърне от югозапад и в източните райони временно ще се усили, а във вторник за кратко ще е от северозапад и с него дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В средата на седмицата облачността ще е разкъсана, предимно висока, над много планински райони до предимно слънчево. На места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Със слаб югозападен вятър отново ще се затопля, повече в планините и планинските райони. В четвъртък и петък минималните температури в много райони ще са над нулата, а дневните ще продължат да се повишават - в четвъртък ще достигат и надхвърлят 15°-16°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла. В петък по-късно през деня от запад ще започне увеличение на облачността и понижение на температурите, повишава се вероятността за валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай