Компютърен спец се изповяда по случая с Алексей Петров

Младите хора имаха чудесен пример в негово лице, твърди Явор Колев

Компютърен спец се изповяда по случая с Алексей Петров | StandartNews.com

Експертът по киберсигурност и бивш началник на съответното звено в ГДБОП Явор Колев разказа тази сутрин пред Нова телевизия факти, свързани със застреляния бизнесмен.

„Тежко ми е да говоря по тази тема, защото се познаваме от 20 години и ми е трудно да говоря. Той е визионер и всестранно развита личност. Лидер в науката, бизнеса, спорта и сигурността. Благодарение на неговата подкрепа знаете, че имаме медал по карате. Той остави един страшен пример", започна Колев.

"Младите хора имаха чудесен пример в негово лице. Наблюдавал съм негови студенти с какво внимание и почит го гледаха и как попиваха всяка негова дума. Той остави огромно наследство след себе си и то може да бъде мултиплицирано", смята експертът.

"През последните няколко месеца се изговориха какви ли не небивалици. Много джуджета се опитваха да се качат на раменете му, за да изглеждат значими. Това са нормални неща, но не искам да коментирам повече тази тема, защото тя е болезнена, не само за мен, но и за много хора. Той имаше огромен кръг от приятели“, каза Колев.

„През последните 20 години не съм видял Алексей да се страхува от каквото и да било. Опитаха се да го съсипят, да му унищожат живота и да му откраднат бизнеса, той не се страхува и затова не успяха", коментира той.

Колев бе запитан дали е вярно според него, че Алексей Петров е бил част от политическия живот в страната. „Той играеше много роли, бил е в целия обществен живот. Той инвестираше в науката, образованието и спорта“, каза Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай