Колко заведения изгоряха с глоби, ще продължат ли да работят

12 акта съставиха инспектори в София за една нощ

Колко заведения изгоряха с глоби, ще продължат ли да работят | StandartNews.com

12 заведенията в столицата бяха глобени за нарушаване на противоепидемичните мерки в четвъртък срещу петък.

Според новата заповед всички ресторанти и барове трябваше да затворят най-късно до 22:00 ч. и да работят на 50% от капацитета си. Собственици на заведеняи обаче масово се заканиха да бойкотират мерките и повечето останаха отворени

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, защото по думите им са насочени само към заведенията за развлечение и ресторантите. В същото време 80% от персонала е ваксиниран, съобщи БНТ.

Почти всички нощни заведения на столицатаработеха вчера. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с мащабни проверки с представители на 5 институции - РЗИ, СДВР, Икономическа полиция, агенцията по храните и пожарна безопасност.

Още в първото проверено заведение - битов ресторант с жива музика в "Студентски град", беше съставен акт на управителя, защото са отворени след 22:00 ч. В ресторанта не липсваха и посетители, които продължиха да вечерят.

Второто глобено заведение е наргиле-бар, което също не спазва заповедта и работи след 22:00. Това обаче не е тайна, защото табела на входа ясно заявява, че заведението няма да спазва новите мерки.

Част от посетителите се притесниха от засиленото полицейско присъствие и си тръгнаха. Други просто бързаха да си лягат.

От СРЗИ предупредиха, че е възможно да правят проверки всяка нощ.

Глобите са на стойност между 300 и 1000 лв. за физическо лице и между 500 и 2000 лв. за юридическо.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай