Колекционерите полудяха. Една монета на БНБ е в ума на всички

Всеки има право само една

Колекционерите полудяха. Една монета на БНБ е в ума на всички | StandartNews.com

Нумизматите отново полудяха. БНБ ги изненадва утре с нова монета и мнозина вече пресмятат в колко часа трябва да се наредят на опашка, за да си купят новото бижу.

Сребърна възпоменателна монета на тема „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“ ще бъде пусната в обращение от Българската народна банка утре.

Цената на монетата при пускане в обращение е 132 (сто тридесет и два) лева, съобщиха от Българската народна банка.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

До края на работния ден на 20 март 2023 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай