Къмпинг турист край Бургас в реанимация

Заразен е с коронавирус

Къмпинг турист край Бургас в реанимация | StandartNews.com

41-годишен турист от къмпинг край Бургас е настанен в реанимацията на бургаската болница с коронавирус. Това съобщиха проф. Кантарджиев и шефът на РЗИ в морския град д-р Георги Паздеров. Двамата не потвърдиха дали става въпрос за къмпинг "Градина", каквито информации се появиха.

От къмпинг "Градина" отрекоха да имат подобен случай на територията си и заявиха, че са взели всички санитарно-хигиенни мерки. Според местни медии болният е бил на палатка в района на залива Вромос.

Състоянието на мъжа се влошило на 8 юни и бил откаран в болница. Още в София се е почувствал зле и отишъл на море, за да се лекува на чист въздух,

При изследване е установена двустранна бронхопневмония.

Днес мъжът се чувства "една идея по-добре", направена му е кислородна терапия, няма придружаващи заболявания, каза още д-р Паздеров.

"Ако мога да взема отпуска - с голямо удоволствие ще я прекарам на Южното Черноморие.

Действаме по най-професионалния и бърз начин. Това заяви в Бургас членът на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев, който се срещна с кмета Димитър Николов и директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

"Мога да кажа, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин.

Предупредихме да не се събират хора на закрито, да нямат тесен контакт и да чакаме топлото време, слънцето и вятърът да помогнат да нямаме разпространение", каза Кантарджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай