Кметът Владимиров: 45 дни и Перник ще пие вода

Плановете са водопроводът да бъде изграден за 45 дни

Кметът Владимиров: 45 дни и Перник ще пие вода | StandartNews.com

Срокът определен за строителството на водопровода при Мало Бучино, който трябва да свърже ВиК системите на Перник и на столицата е съвсем реалистичен, обяви днес кметът на миньорския град Станислав Владимиров.

Плановете са водопроводът да бъде изграден за 45 дни. Владимиров отново заяви, че това е единственото решение за преодоляването на водната криза в Перник.

Кметът подчерта, че въпреки различните политически виждания, разумът и солидарността са били водещи във вчерашния дебат в Столичния общински съвет и изказа благодарност към съветниците от столицата.

Вече има добра подготовка и в рамките на следващите дни ще започне изграждането на връзката между водопроводните мрежи на Перник и София, каза той.

Той отново подчерта, че Перник има вода до април и прехвърлянето на вода от Белмекен през язовир "Бели Искър" към Перник ще даде спокойствие на перничани.

По думите му след предстоящите ремонти, за които правителството отпусна пари, Перник ще има съвсем различна перспектива. Във връзка с не малкото оплаквания, че водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода, Владимиров заяви, че ще проведе разговори с ръководството на ВиК за евентуална компенсация на гражданите.

Още днес започва работа по изграждане на водопровода от Мало Бучино към Перник - не дни, и часове не трябва да се губят, каза по-рано през деня премиерът Бойко Борисов. Първите два километра тръби вече пътуват за там. 26 милиона лева ще струва новият водопровод - това е единственият начин в рамките на 30-40 дни да се докара вода до Перник. По думите на премиера водопроводът може да бъде изграден за 30 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай