Четвъртък,

Кметът на Белене с писмо до Петков. Кани го на площадката на АЕЦ-а

От: Агенция Стандарт -
444
Кметът на Белене с писмо до Петков. Кани го на площадката на АЕЦ-а
A
A
A

Ръководството на град Белене подготвя Отворено писмо, с което изразяват тревога за съдбата на АЕЦ-Белене, предаде БНР. Те отправят покана към министър -председателя и министъра на енергетика за посещение на площадката, за да се запознаят лично с изграденото до момента.

„Повод за Отвореното писмо е заявеното от премиера Кирил Петков, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене", каза кметът на града Милен Дулев:

"Община Белене гласи писмо, в което каним министър-председателя и министърът на енергетиката да посетят площадката, заедно с депутатите от плевенска и великотърновска област, с което да покажем изградената инфраструктура на място, защото общинската администрация и общински съвет са убедени, че управляващите нашата държава не са запознати с наличното оборудване. Искаме да дойдат, да видят, да преценят и да вземат под внимание, както бяха обещали преди изборите, мнението на специалистите. И съдбата на самата площадка - ако не е АЕЦ, какво, според тях трябва да бъде? Защото това са над 2 600 дка, застроена площ, с всякаква изградена инфраструктура, която чака и има всички разрешителни за атомна централа".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички