Кметът на Белене с писмо до Петков. Кани го на площадката на АЕЦ-а

Повод стана заявеното от премиера, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене"

Кметът на Белене с писмо до Петков. Кани го на площадката на АЕЦ-а | StandartNews.com

Ръководството на град Белене подготвя Отворено писмо, с което изразяват тревога за съдбата на АЕЦ-Белене, предаде БНР. Те отправят покана към министър -председателя и министъра на енергетика за посещение на площадката, за да се запознаят лично с изграденото до момента.

„Повод за Отвореното писмо е заявеното от премиера Кирил Петков, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене", каза кметът на града Милен Дулев:

"Община Белене гласи писмо, в което каним министър-председателя и министърът на енергетиката да посетят площадката, заедно с депутатите от плевенска и великотърновска област, с което да покажем изградената инфраструктура на място, защото общинската администрация и общински съвет са убедени, че управляващите нашата държава не са запознати с наличното оборудване. Искаме да дойдат, да видят, да преценят и да вземат под внимание, както бяха обещали преди изборите, мнението на специалистите. И съдбата на самата площадка - ако не е АЕЦ, какво, според тях трябва да бъде? Защото това са над 2 600 дка, застроена площ, с всякаква изградена инфраструктура, която чака и има всички разрешителни за атомна централа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай