Ключова новина за пенсионерите! Свързана е с Коледа

Какво каза икономист за пенсиите и надбавките

Ключова новина за пенсионерите! Свързана е с Коледа | StandartNews.com

Може да настъпи рязък завой с проблема с надбавките за пенсионерите!

Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това заяви икономистът Румен Гълъбинов в ефира на Нова телевизия.

''През април предишното правителство също е обявило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, но после е променило решението си. Да, трябва да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи. Но за не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден”, добави още той. 

 „Комбинацията от несигурни и по-добре планирани бюджетни приходи и нарастващи разходи не е добра”, категоричен беше експертът.

Не мисля, че ако дерогацията на „Лукойл” отпадне по-рано, цените ще се повишат. Тя няма толкова голямо отношение към тях. Към момента „Лукойл” работи не само с руски петрол, а с  микс. Много по-важно е какво ще е поведението на суровия петрол на международния пазар”, добави още Гълъбинов. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ОтДекПари
преди 6 месеца

Преди четвърт век СДС-Шайката изкорми държавицата ни,като окраде де що можа, а това,което не можа, го превърна в руини и в скрап,защото им напомняло за Бай Тошо -"Диктатора". Най-бързо и най-лесно СДС-Шайката окраде спестяванията и пенсиите на стадото, защото бяха на куп, докато стадото със свещи в ръка,предвождано от един Идиот скачаше и пееше"кой не скача е червен", жадувайки за банани.

Откажи