Клъцни-срежи от Кувейт търси наши хирурзи

Клъцни-срежи от Кувейт търси наши хирурзи | StandartNews.com

Частна клиника в богата държава избира с кастинг доктори и сестри

Нова частна клиника за пластична хирургия в Кувейт си търси персонал от България. Чуждестранните инвеститори ще изберат над 50 медицински специалисти оттук, показва обява на сайта на Българския лекарски съюз.

В момента събираме автобиографии, в началото на март ще дойдат собствениците, за да проведат интервюта на място и да отсеят кандидатите, заяви Маруан Ел-Фил, който помага в набирането на персонала. Кувейтците търсят 6 пластични хирурзи, 6 дерматолози и двама хирурзи, които са специализирани в лечението на затлъстяването. Освен това искат 40 медицински сестри и двама ортодонти - дентални специалисти, които отговарят за хубавите усмивки. Условията, които се предлагат, включват място за живеене, добри заплати, а самата клиника се намира в столицата на Кувейт, увери Маруан Ел-Фил. Изискванията към кандидатите са диплома за специалност, добро ниво на английски език и автобиография.

Миграцията на родните лекари и медицински сестри е един от най-големите проблеми в последно време за здравната ни система. От 2007 г. досега се предполага, че са емигрирали около 9000 здравни специалисти. Заради това средната възраст на лекарите тук става все по-висока, а броят на някои специалисти - все по-нисък. Медиците предпочитат да заминават в Западна Европа и дори в арабските страни, защото получават добри заплати и условия на труд.

До 10 000 евро на месец стигат заплатите, които получават чуждестранните медици в Кувейт. Освен това лекарите имат на разположение апартамент без наем. Сред другите екстри обикновено са безплатно участие в курсове и конгреси, медицинска застраховка и самолетни билети до родната им страна веднъж годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай