Хладен уикенд, после пролет

Ще има малко мъгли, на места ще ръми

Хладен уикенд, после пролет | StandartNews.com

Хладен уикенд предстои на фона на последните два топли дни. Температурите леко падат, а слънцето няма да е толкова щедро, съобщи Нова тв.

В събота сутринта ще има условия за мъгли с понижена видимост, с по-голяма вероятност в Югоизточна България. От запад на изток ще се заоблачи, вятърът ще се усили в Дунавската равнина и западните части на Тракия. Над страната ще премине нестабилен студен фронт, който ще понижи температурите до интервала между 9 и 14 градуса. Слаби превалявания от дъжд в ниското и сняг по-високо в планините ще има по-късно вечерта и през нощта.

В неделя ще е облачно почти над цялата страна с разкъсвания привечер. Възможни са ръмежи от дъжд в равнинната част на страната и слаб сняг в планините на Югозапад. По-осезаем вятър ще се усеща в областите около крайбрежието. Температури в топлата част на деня – между 4 и 9 градуса.

На Свети Валентин или Трифон Зарезан в понеделник ще остане хладно, с променлива облачност, разкъсваща се през деня. От вторник до края на работната седмица времето отново ще е пролетно – с много слънце и температури над 15 градуса в някои райони. Едва около следващите почивни дни отново предстои захлаждане с превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай