Хладен и мрачен ден, но ето кога да очакваме промяната

Максималните температури днес ще са между 14° и 19°, в София - около 14°

Хладен и мрачен ден, но ето кога да очакваме промяната | StandartNews.com

В Западна България днес ще се задържи предимно облачно и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд; в следобедните часове ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°.

Над планините ще е предимно облачно, мъгливо, на места със слаби валежи от дъжд, на височина над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от югоизток, а по южното - от североизток. Максималните температури ще са 14°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

И в петък ще се задържи хладно за средата на май. Сутринта на места в Западна България, а след обяд само в изолирани планински райони там ще превали дъжд. От югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони - умерен от изток. Температурите ще са все още без съществена промяна: минималните между 4° и 9°, а максималните - между 14° и 19°. През почивните дни ще има повече слънце, особено в часовете преди обяд и в събота. Вятърът временно ще отслабне, в неделя в Източна България ще бъде умерен, от изток-югоизток. Първия ден ще е почти без валежи, през втория - отново на места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, в планините е възможно и да прегърми. Минималните температури ще останат без особена промяна, дневните ще се повишат с 4-5 градуса. През първата половина от новата седмица затоплянето ще продължи и дневните температури ще бъдат около, в отделни райони и над 25°, а сутрешните в повечето места ще са над 10°. Вятърът от изток ще отслабне, във вторник ще се ориентира от юг-югозапад. Въздушната маса над страната ще стане по-неустойчива, ще превали и прегърми, в понеделник, главно в западната половина от страната, във вторник и сряда - и на изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай