Хакери анархисти хакнаха сайтове на парламента и министерства

Заканиха се и на БСП, но на "Позитано" им се размина

Хакери анархисти хакнаха сайтове на парламента и министерства | StandartNews.com

Хакери блокираха за часове сайтовете на министерствата на правосъдието и икономиката, както и на Народното събрание. В последователни мейли до национални телевизии група, представяща се като АНАРХИСТИТЕ, съобщи предварително, че ще блокира интернет страниците на правосъдното министерство, парламента, а след това и на икономическото "като поздрав към (министър - б.р.) Емил Караниколов". 

Първата заплаха беше към сайта на БСП, но той остана достъпен. "Здравейте, липсвахме ли ви? Днес от 14:30 ч. ще ударим сайта на БСП, отново! Г-жо Радева, купихте ли си рокля? #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ", предупредиха хакерите, но тази закана се оказа ялова.

Следват още няколко заплашителни мейла с обещания за атаки на сайтовете на парламента и министерството на правосъдието!.

Последната заплаха на групата гласи:

"Здравейте! Днес атаките ще приключат в 17:22 ч. Ние смятаме, че им е достатъчно за днес! #an4rchy #анархистите".

По този начин хакерите вероятно намекват, че ще има още атаки. Не е ясно какви са техните мотиви.

"Поради технически проблем сайтът на Министерството на правосъдието е временно недостъпен",  съобщиха около 16 часа от пресцентъра на ведомството, оглавявано от Цецка Цачева. Оттам уточниха, че се работи по отстраняването на проблема, без да посочват какъв е той. Още преди 18 часа страницата беше достъпен, по-късно се отваря и тази на икономическото министерство. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай