Казармата се връща? Министър каза истината

Казармата се връща? Министър каза истината | StandartNews.com

Въпросът за връщане на наборната военна служба се обсъжда, но още не е взето политическо решение. Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов по повод гласуването на извънредна точка от парламента за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили, предава БНТ.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че има нужното въоръжение и техника за планова подготовка на резервисти и запасни.

Двамата отказаха да съобщят колко се увеличава числеността на армията при военновременни действия, тъй като информацията е секретна. По повод 25% незаети щатни длъжности в армията, Запрянов посочи, че вече е готов новият социален пакет, чрез който се очаква да се върне привлекателността към професията и да се спре текучеството в армията.

Атанас Запрянов поздрави преподавателите във Военната академия "Г. С. Раковски" и положи венец пред паметника на Раковски по случай 203-годишнината от рождението на патрона на академията.

След това Запрянов, заедно с началника на отбраната адмирал Ефтимов, откриха новия авиационен учебен център, който ще предоставя обучение освен на военни, но и на цивилни пилоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Краси
преди 2 седмици

Статията ми напомня за откъс от филма "Господин за един ден", където кмета на селото обявява: "Драги съселяни, скъп нас гост е местния депутат - господин Тутмаков, който ще открие паметник и ще държи реч" (Цитат по спомени от филма "Господин за един ден")

Откажи
Йокин
преди 2 седмици

Значи ли това,ЧЕ ЩЕ РАЗРУШАТ, НОВООТКРИТИЯТ Ритейл парк,в Хасково,ЗА ДА ПОСТРОЯТ,ПАК КАЗАРМИТЕ???ШОУТО,ПЪЛНО.

Откажи