Кавалът на Теодосий се лее в Разлог

Кавалът на Теодосий се лее в Разлог | StandartNews.com

Неземният кавал на Теодосий Спасов ще озвучи утре площада на Разлог. Заедно със струнен квинтет "Огънят на Орфей" виртуозният изпълнител гостува на планинския град по повод Международната лятна академия "Огънят на Орфей".

Втора седмица градът е център за млади и талантливи хора от цял свят, които се учат на изкуство от световно признати преподаватели. В седмото издание на лятната академия досега имаше мултижанров концерт на млади таланти от "Огънят на Орфей", концерт на майсторски клас по универсално пее с Наташа Миркович и на класовете по народно пеене с Бинка Добрева, народни ансамбли и оркестър с Пейо Пеев и Стоян Пауров, гайда с Костадин Атанасов и със специалното участието на Кристиане Карам от САЩ.

По време на артсъбитието днес и утре жителите и гостите на Разлог ще чуят и вокално-инструментални концерти на класовете по пиано с Татяна Левитина, цигулка с Мичо Димитров, виолончело с Георг Баич, оперно пеене с Лилия Илиева, кларинет и камерна музика с Росен Идеалов и тромпет с проф. Васо Ристов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай