Кацаров оптимист -колко се ваксинираха заради сертификата

Ожесточеното противопоставяне по въпроса за живота и смъртта отива твърде далеч, смята здравният министър

Кацаров оптимист -колко се ваксинираха заради сертификата | StandartNews.com

Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления сертификат.

Това каза министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров на среща с представители на Обществения съвет, който беше създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините. Въпросът дали да се ваксинираме стана много щекотлив. Вече сме трети месец в тази вълна, посочи Кацаров. Той допълни, че тази криза е огромно изпитание пред народа ни, но тя далеч не е само здравна криза. Има икономически измерения, има и дълбоко духовно измерение. Това ожесточено противопоставяне по въпроса за живота и смъртта е нещото, което отива твърде далече, добави той.

Може би след изборите страстите ще стихнат, може би повече хора ще имат друг прочит на нещата, но това, което се случва в последните месеци, поставя и такъв род въпроси. Кризата е възможност може би най-сетне да се осъзнаем като нация и като хора, които могат да живеят заедно, да формират заедно посока, в която да се движат. Кризата изисква лидерство и хора, които да застанат отпред, да поемат риска и да посочат пътя, допълни още Кацаров.

Над 8 хиляди са доброволците в борбата с коронавирусната инфекция, каза Красимир Гигов, председател на Обществения съвет. Обществото ни все още не може да създаде колективен имунитет заради ниското ниво на ваксинация, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай