Кацаров: Без актуализация на бюджета няма пари за медиците

По думите му средната продължителност на живота на българина се е съкратила с 1,5 г. през изминалата година

Кацаров: Без актуализация на бюджета няма пари за медиците | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров призова в "Денят на живо" да се даде възможност на НС да приеме актуализацията на бюджета. Иначе средствата няма да стигнат нито за пенсионерите, нито за медиците.

Според него е изумителна наглостта на ГЕРБ след като той е назначен да поправя техните грешки. Основните причини за ниския процент ваксинирани е, че те са договорили ваксини, които януари и фервруари не са могли да бъдат доставени. А непоставянето на възрастните хора като приоритет отчете като друга грешка на процеса. 

"Аз извадих на показ лошото управление на кризата. Средната продължителност на живота на българина се е съкратила с 1,5 г. през изминалата година. ГЕРБ жертва възрастните хора", заяви д-р Кацаров.

По думите му 70 млн. лв. дългове са натрупани по времето на Костадин Ангелов в "Александровска". Той отрече изнасянето на тези данни да е атака. И призова да се подаде регресен иск за натрупаните дългове.

"Ръководствата са правили нарушения в ущърб на лекарите. Директори са си писали заплати по 60-70 000 лв, а един си е написал 535 000 лв. материално стимулиране", обясни Кацаров.

Кардиологът доц. Младен Григоров обясни, че в ЮАР, където той работи хората спазват мерките и носят маски, а вълната на висока заболеваемост е паднала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай