КАТ отчита 800 000 нарушения от началото на годината

Основните причини за произшествията са загубата на контрол над превозното средство, неправилните маневри, особено изпреварване, и силният трафик през летните месеци

КАТ отчита 800 000 нарушения от началото на годината | StandartNews.com

Над 800 000 пътни нарушения са регистрирани от началото на годината, 373 000 от тях за превишена скорост. Това съобщи пред БНТ комисар Росен Рапчев, началник на Пътна полиция. Комисар Рапчев заяви, че анализът на поведението на водачите на пътя не е добър. Регистрираните пътнотранспортни произшествия са над 2900, с 254 загинали и 3653 ранени, макар че Пътна полиция е засилила контролната си дейност. През миналата година с 25% и тенденцията продължава и тази. Спрямо миналата година тежките ПТП са намалели със 170, ранените - с 286, а загиналите са със седем по-малко.

„Основните причини за произшествията са загубата на контрол над превозното средство, неправилните маневри, особено изпреварване, и силният трафик през летните месеци“, смята комисар Рапчев.

Георги Тодоров от Браншовата организация за пътна безопасност представи кампанията „Пази семейството си на пътя“. От началото на годината са загинали 9 деца, четири от тях като пешеходци.

„Родителите са тези, които трябва да се грижат за децата – дали ще са пешеходци, пътници, или ще играят на пътното платно. Личният пример оказва влияние на детето“, смята Рапчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай