Кашон на доброто

Целта е да се помогне на нуждаещи се хора с пакетирана храна

Кашон на доброто | StandartNews.com

От няколко дни започва да набира скорост една нова благотворителна кампания. Неин инициатор е младата врачанка Мая Методиева. Тя решила да помогне на нуждаещи се с пакетирана храна. Пред магазинчето си за закуски в квартал „Дъбника“ във Враца тя поставила кашон, на който залепила написано на ръка върху амбалажна хартия следното послание: „Ако имаш остави, ако нямаш вземи“. Така се родила инициативата „Кашон на доброто“. Вече на две места в най-големия жилищен квартал в града „Дъбника“ са поставени такива кашончета, в които някой оставя пакети с храна, за да ги вземе друг.

„Идеята дойде изцяло от социалните мрежи. Там видях, че инициативата е приложена в други държави. Реших да пробваме това и в България, в нашия град. В началото се притеснявах как ще се приеме инициативата, как ще реагират хората, но много се радвам, че всичко се приема много положително и хората наистина се възползват от кашончето“, разказва пред БНР Мая Методиева.

Тя споделя, че хората, които оставят пакети в кашона, са предимно млади, а тези, които си взимат, са предимно хора на средна възраст. Младите хора все още се притеснявали да посегнат към кашона, за да вземат, макар че и много от тях изпитват трудности.

Към инициативата се присъедини и семейството на волейболния национал Цветан Соколов. Той и съпругата му също поставиха такива кашончета близо до дома си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай