Кампания на Райфайзенбан набира дарения за кучетата спасители

Ще бъдат закупени специални ремаркета за превозване на помощниците на БЧК

Кампания на Райфайзенбан набира дарения за кучетата спасители | StandartNews.com

Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набира средства за закупуване на специални ремаркета за превоз на кучетата спасители от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. През миналата година със средства от благотворителната инициатива на банката за нуждите на ПСС бе осигурен животоспасяващ дефибрилатор, а през 2016-а – 18 броя GPS приемници за бързо локализиране на изгубени и пострадали в планината.

Тазгодишният проект „Спасители на четири лапи” предвижда закупуване на двe специални топло и шумоизолирани ремаркета, благодарение на които спасителните кучета ще пристигат на мястото за провеждане на операцията в най-добрата си форма, отпочинали и концентрирани. Ремаркетата ще могат да служат и за временен дом на четириногите при по-продължителни спасителни операции.

„Тези ремаркета не са лукс, а необходимост, за да може кучетата да са работоспособни и максимално ефективни по време на спасителна операция. Набираме средства за двe ремаркета – едно за нуждите на ПСС на север от Стара планина и едно – на юг. Така ще осигурим условия на кучетата да бъдат отпочинали, за да може веднага да започват работа при пристигане на мястото на операцията и да дават най-доброто от себе си“, казва Екатерина Ковачева от ПСС.

Групата за спасяване към ПСС разполага с общо 22 обучени кучета, които само през последните четири години са участвали в над 400 високопланински операции, както и в множество други акции, в които е помогнато на над 10 хиляди души.

Проектът „Спасители на четири лапи” за закупуване на важните за Планинската спасителна служба и най-вече за кучетата спасители ремаркета набира средства в рамките на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“. Всеки, който желае, може да помогне за осигуряването им с дарение с банкова карта на благотворителната платформа izberi.rbb.bg.

В сфера Опазване на околната среда „Избери, за да помогнеш“ подкрепя още проекти за закупуване на нова огнеупорна екипировка за доброволците от Университетския аварийно-спасителен отряд за борба с горските пожари, изграждане на достъп до тракийското светилище на връх Виденица в Родопите, залесяване и облагородяване на туристически маршрути в Природен парк Беласица, както и опазване и съхраняване на биоразнобразието на Национален парк Централен Балкан.

Информация за всички каузи, включени в благотворителната инициатива на Райфайзенбанк, е достъпна на izberi.rbb.bg. През платформата лесно могат се правят дарения за реализиране на всеки един от проектите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай