Какво погуби Бакърджиев

Бившият регионален министър и вицепремиер е издъхнал след тежък кръвоизлив по време на лека коремна операция

Какво погуби Бакърджиев | StandartNews.com

Бившият регионален министър и вицепремиер Евгений Бакърджиев е издъхнал след тежък кръвоизлив по време на сравнително лека коремна операция. Преди смъртта си е изпаднал в кома. Бакърджиев е влязъл в "Исул" за лапароскопска интервенция, без да подозира, че ще е нещо сериозно, около 4 месеца, след като е изкарал тежък Ковид. Той е споделял, че има проблеми с бъбреците и че коронавирусът го е ударил там.

"Наистина изкара тежко инфекцията, получи постковид усложнения и пораженията върху организма са предизвикали кръвоизлива и спиране на сърдечната дейност. Но не е починал от вируса", обясни неговият приятел и съпартиец – шефът на БДС „Радикали” Цветан Манчев пред Lupa.bg.

"Може би трябваше малко да изчака, да се възстанови напълно и тогава да влезе за операция. За съжаление няма как да го върнем, но можем да продължим това, за което той се бореше", добави Манчев.

Твърди се, че близките и приятели на Бакърджиев ще се сбогуват с него на поклонение на 2 юли, от 14 часа, в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай