Какво говори снимката на спящия Борисов

Има проблем с охраната, следващият отблясък може да не е от светкавицата на камерата, предупреди Калин Георгиев

Какво говори снимката на спящия Борисов | StandartNews.com

Има проблем с охраната, следващият отблясък може да не е от светкавицата на камерата, предупреди Калин Георгиев

Когато видиш премиера, сниман да спи беззащитен, значи има някакъв проблем, защото следващият отблясък може да не е от светкавицата на камерата. Това коментира генералът от резерва Калин Георгиев, който бе главен секретар на МВР по време на първия кабинет „Борисов“.

„При условие, че един от най-охраняваните държавни мъже е сниман, без да знае, това не говори добре за системата на сигурност като цяло“, отбеляза той. Според него вероятно проверките, които се правят, ще  дадат резултат.

Имаме достатъчно специалисти, които да кажат дали кадрите са автентични, отбеляза още Калин Георгиев по повод снимките от спалнята на Бойко Борисов.  

Има един орган в България, който упражнява надзор за законност и може да нареди проверка. Ако прокуратурата прецени да назначи експертизи, имаме достатъчно качествени специалисти,  каза още бившият секретар на МВР. Той припомни, че в момента дори без законови промени, МВР при поискване от страна на президента, председателя на парламента и премиера, може да ги охранява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай