Какви са версиите за катастрофата с 5 жертви край Плевен

Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието

Какви са версиите за катастрофата с 5 жертви край Плевен | StandartNews.com

Възникнал здравословен проблем е причината, която ще се изследва за тежката катастрофа на пътя Ловеч-Плевен, отнела живота на 5 души в събота, сред които две деца. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева.

“Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единият лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно”, обясни Илиева.

Според очевидци на инцидента е нямало изпреварване. “Значи някакъв сериозен проблем на пътя е изникнал, който е трябвало да се разреши”, смята пътният експерт Диана Русинова. “Това е поредният такъв инцидент за последните седмици”, каза още тя.

Миналата година е трябвало да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата. “Той трябваше да се раздели на три отделни части”, поясни Русинова. “Законът е едно от нещата, които ще започнат първо да разплитат тези тежки случаи”, допълни тя.

По информация на пътните експерти, в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не.

“Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка.

“Много са хипотезите за инцидента. Те трябва внимателно да се изследват. Ако ги изследваме, можем да направим една крачка напред и да спрем катастрофите. Нелепо е да погребваме деца!”, заяви Диана Русинова.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай