Каква опасност ни дебне по празниците, говори МВР

Касите не са сигурни, оставете бижутата и ценностите си на близки, съветват от полицията

Каква опасност ни дебне по празниците, говори МВР | StandartNews.com

Цивилни служители на полицията ще има на всички места, където се очаква струпване на граждани по празниците - молове, магазини, църкви, площади.

Това съобщиха от МВР при представянето на мерките, които ще се вземат по Коледа и Нова година. Патрулиращите полицаи ще следят с особено внимание в кварталите и малките населени места за граждани с подозрително поведение.

От полицията съветват хората, които възнамеряват да пътуват за празниците, да не съхраняват пари, бижута и други ценности в празните си домове, а да ги оставят при близки. Дори металните каси, с които разполагат някои граждани в домовете си, почти сигурно не са анкерирани и са лесна плячка за крадците, обясни Димитър Димитров от ГД "Национална полиция".

Хората трябва да се отнасят с голямо внимание в масовия градски транспорт, а в магазини и ресторанти и да не оставят вещите си без надзор.

Разпоредени са засилени инспекции, свързани с контрола на пиротехническите средства. Законът не разрешава продажбата на пиротехника от категория F1 на деца под 12 години, от категория F2 - на младежи под 16 години и надлежно изделията от категория F3 ме могат да се продават на лица под 18 години, припомнят още от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай