Каква е съдбата на восъчната фигура на Путин във Варна

Восъчната фигура била нападана от посетители през последните дни

Каква е съдбата на восъчната фигура на Путин във Варна | StandartNews.com

Музеят на восъчните фигури в Париж премахна статуята на руския президент Владимир Путин от своята колекция на световни лидери. У нас обаче собственикът на Ретро музея във Варна направи анкета.

Причината - да разбере дали хората искат восъчния руски държавен глава да остане в музея. 

Преди дни  в музея "Гревен" в Париж решават да се разделят с восъчната фигура на руския президент Владимир Путин, в знак на протест срещу войната в Украйна. А главата му остава в кутия.

Восъчната фигура била нападана от посетители през последните дни. Директорът Ив Деломо разказва, че вече не е възможно да излагат статуя на човек като руския държавен глава. Така Путин няма място сред световните лидери в музея.

След въпрос дали ще премахне Путин по примера на французите, въпреки че е против, собственикът на Ретро музея във Варна решава да провери нагласите на хората у нас с анкета във фейсбук.

"От близо 15 хиляди, които гласуваха в тази анкета за един ден, 99 % бяха на мнение, че Владимир Путин трябва да остане в музея. Споделят, че този конфликт не е започнал на 24 февруари, а е започнал преди 8 години, тогава с Майдана", каза Цветан Атанасов пред Нова.

Така руският лидер не само остава в музея, но и за по-голяма сигурност Путин е преместен в голямата зала в сектора "ПОБЕДА". Под зоркото око на камерите. Статуята пък била застрахована за 100 хиляди лева.

"Боли ме и за украинския, и за руския народ. Това са  два братски народа, християни, славяни, които бяха насъскани един срещу друг от едни други хора зад океана с абревиатура САЩ, така че нека да казваме истината в очите, нали", смята Атанасов.

А в музея  в Париж восъчната фигура на  Владимир Путин вече е в склада и може да бъде заместена с тази на Володимир Зеленски, за да заеме свободното място между Джо Байдън и Си Дзинпин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай