Как взима парите от САЩ! Костадинов проговори

С много търговски обяснения и казуси

Как взима парите от САЩ! Костадинов проговори | StandartNews.com

Антиамериканската позиция на Възраждане не пречи на "търговията", която правят с американски компании. 

Вчера стана ясно, че партията на Костадин Костадинов получава приходи от американската платформа Youtube заради видеата, които публикува.

Това стана причина мнозина да посочат, че по неговия закон и той трябва да бъде причислен към "чуждестранните агенти".

Преди малко Костадинов излезе с изявление в американския Фейсбук. По думите му този бизнес с американските компании е "търговска сделка", по която той продава "рекламно време" на американската платформа и затова не влиза в параметрите на закона.

"В събота журналистката Флора Стратиева "откри", че понеже получавала финансиране от Ютуб за рекламите в своите клипове, трябвало да се регистрира като чужд агент. В този случай лично се обадих на жената и обясних, че от полето на действие на закона са изключени всички търговски сделки, а рекламата в Ютуб представлява точно такава сделка - собственикът на канала продава рекламно време на платформата Ютуб (така, както външна продукция в една телевизия продава рекламно време).

Стратиева провери закона, видя, че е така, обеща да напише опровержение и... излъга. Задоволи се с коментар, че приложението на закона било спорно. Останах шокиран и не можах да повярвам - български журналист ме излъга:) Междувременно американските отходни канали избълваха "новината" по всички свои метастази в България, отлично знаейки, че е лъжа.", написа Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай