Как луксозният джип на украинска топмоделка се оказа у нас и защо го кара индиец

Заплетена история разкриха катаджиите до село Гинци

Как луксозният джип на украинска топмоделка се оказа у нас и защо го кара индиец | StandartNews.com

Луксозният джип Mercedes G Wagon на украинския топмодел Анна Дурицка е задържан от полицията в Годеч. Автомобилът е бил управляван от Анкит Лав, син на Бхим Сингх, основател и президент на "Националната партия на пантерите на Джаму и Кашмир“.

Колата е трябвало да бъде превозена на собствен ход до Лондон, където живее моделката, 

38-годишният Анкит Лав е бил разпитван от българската полиция в продължение на седем часа, съобщава индийският вестник Tribuneindia, цитиран от "Телегрф".

Информацията се допълва и от изданието The Kashmirmonitor, което посочва, че задържането е станало на главния път в посока Видин, близо до Годеч, в сряда. Според запознати става въпрос за село Гинци на главен път II-81, където обичайно стоят патрули на полицията.

Униформените забелязали скъпарския джип с украинска регистрация и го спрели за проверка. При нея установили, че возилото се води на името на Анна Дурицка, а Лав няма пълномощно да го управлява, става ясно от публикация в ThePrint.

Запитан как той кара нейното превозно средство, Анкит казал, че е дългогодишен приятел на моделката и той помага за изнасянето на колата и някои от вещите й от Украйна. В багажника на мерцедеса, който се оценява на над 100 000 паунда, са намерени дизайнерски дрехи на Дурицка и други нейни принадлежности.

Индиецът обяснил на годечките полицаи, че Дурицка не може да напуска Обединеното кралство, тъй като скоро е финализирала статута си на бежанец. Затова той й предложил да лети до България, да вземе колата заедно с вещите й и да ги докара на собствен ход до Лондон.

Предполага се, че още през март в първите дни на войната Дурицка е влязла с автомобила си в България, след което със самолет е заминала за Великобритания.

В изявление пред индийските медии бащата на Лав Бхим Сингх каза, че българската полиция е свалила украинските регистрационни табели от колата и е принудила сина му да закара автомобила до полицейски участък. Там е бил помолен да даде ключовете и документите за регистрация на автомобила. Анкит е информиран, че началникът на полицията ще изпрати автомобилните номера в Украйна, след което Анна Дурицка ще трябва да посети родината си, за да вземе нови номера, за да продължи по-нататък. Дотогава колата ще остане на отговорно пазене в българската полиция, посочват индийските медии.

Анна Дурицка е бивша партньорка на убития руски опозиционен лидер Борис Немцов, твърд съперник на Владимир Путин, съобщават индийските медии. Според съобщенията се смята, че Анна е единственият свидетел на убийството на Немцов.

Индиецът Анкит Лав, дългогодишен приятел на Ана, се съгласил да докара колата й и други вещи до Лондон по сухопътен маршрут. Пътуването от Софийска област до Лондон е приблизително 27 часа. Запитан как е бил подготвен да се впусне в такова пътуване, Лав казва: "Участвал съм в състезания във Формула 4 преди, така че не изглеждаше като сложна задача.“

 Анна Дурицка е плакала много, след като разбрала за случилото се, разказа приятелят й – индиецът Анкит Лав.

„Анна е загубила всичките си доходи от работа като модел, както и имотите, които притежаваше преди конфликта. Тя беше инвестирала в покупката на нов апартамент в Киев 5 дни преди инвазията. Сега няма нищо. Мерцедесът е единственият й актив“, обяснява Анкит пред индийския сайт J&K, пише "Телеграф".

По думите му 31-годишната Анна, която е известна у нас като последната любовница на убития през 2015 г. руски опозиционен лидер Борис Немцов, е била много разстроена. „Тя живее в Лондон от няколко седмици. Дойде само с чифт дънки и пухкаво яке. Аз бях единственият човек, който тя познава в Лондон. Затова направих всичко възможно да й помогна“, разказва още Анкит. Инциецът е управлявал автомобила на миската с украински регистрационен номер КА 4717 НК, когато е бил спрян от патрул на „Пътна полиция“ в годечкото село Гинци. Анкит е пътувал към Видин, за да мине границата с Румъния и оттам да продължи към Обединеното кралство.

„Анна ме помоли да отида в България и да закарам обратно нейния Mercedes G до Лондон. Той беше натоварен с всичките й дизайнерски дрехи и някои бижута. Това бяха единствените активи, които имаше след войната в Украйна и беше силно загрижена за тях“, обяснява Анкит.

По думите му целта на Дурицка била да продаде скъпия автомобил в Лондон и така да започне нов живот в Обединеното кралство. „Българската полиция ме спря, докато шофирах за границата с Румъния, след което свалиха украинските регистрационни номера от колата и взеха документите за регистрация”, допълва индиецът.

Той се е прибрал със самолет в Лондон на 29 април, а сега има намерение отново да се върне в България, за да се опита все пак да прибере колата. Този път ще има пълномощно и всички необходими документи, удостоверяващи, че Дурицка му е дала права да управлява автомобила й. Индиецът е притеснен, защото от полицията в Годеч са му обяснили, че собственичката трябва да отиде до КАТ в Киев, откъдето да се издадат нови номера, а това е невъзможно.

„Анна е много притеснена за колата си. Тя се съмнява, че може някой в полицията да иска да я открадне или да съдейства на автокрадци. Тя каза, че една от приятелките й е била ограбена, докато бяга през територията на България. Откраднали са й Porsche Panamera“, разказа още Анкит.

Проверка на „Телеграф“ в Годеч показа, че скъпият джип на Дурицка не се намира в двора на полицията, където се съхраняват много други возила, станали обект на престъпление или ПТП.

По неофициална информация мерцедесът е бил преместен на отговорно пазене на паркинг на МВР в София. От ОДМВР-София все още не потвърждават официално за ситуацията с луксозния украински мерцедес.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай