Събота,

Как да познаете преброителите? Проверете номера им

От: СТАНДАРТ -
251
Как да познаете преброителите? Проверете номера им
A
A
A

Как да познаем преброителите, които вече обикалят домовете ни, за да вземат кодовете за електронната ни анкета или да попълнят на място хартиената? Длъжни ли сме да ги пускаме в домовете си?

Тези въпроси тревожат много българи, още повече, че през 30-те години преход не една благородна мисия е била използвана от измамници.

Ако някой изпитва съмнение относно легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021, където да продиктува имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят в съответния участък се казва така, съобщиха от Националния статистически институт.  Всеки преброител ще бъде и със синя предпазна маска, на която е изписано "Преброяване 2021", напомнят от НСИ.

Всички преброители са преминали предварителна проверка за чисто съдебно минало, навършили са 18 години и имат минимум средно образование. От вчера те са започнали обхода на разпределените им участъци в цялата страна. Преброителите ще преброяват само хората, които не са се преброили вече електронно или не желаят да го направят онлайн сами, отбелязват от НСИ.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички