Известна актриса взриви 3 март! Как го нарече

Остро изказване на Гергана Стоянова

Известна актриса взриви 3 март! Как го нарече | StandartNews.com

Актрисата Гергана Стоянова се изказа остро по повод датата 3 март.

Аз съм от поколението, което приема това за своеобразен патриотичен кич. Веят се знамена, пеят се политически песни. За децата ни обаче това е патриотично възпитание. Това каза за "Твоят ден" навръх 3 март актрисата Гергана Стоянова.

Според нея сега е моментът да си изберем треторазрядни актьори, които да ни управляват. "Дали да се празнува 3 март се коментира отдавна. Всички, които протестират срещу този празник, всъщност протестират срещу политическия акт на обявяването му за национален празник.

Аз съм "за" това 3 март да е празник. Имаме история, а нямаме характер. Хубаво е да отбележим днешния ден, за да си спомним, че в историята е имало българи, които са притежавали силен характер", смята тя.

Актьорът Ивайло Захариев смята, че е хубаво да се замислим за истинските неща, забравяни в ежедневието - като например свободата. "Аз ще поговоря с децата си защо и какво се е случило днес.

Културата води до освобождаване. Пример е Левски, който е бил свободен чрез духа си, не се е спирал пред пречките. Това мислене го е подтикнало да води хората към свобода. Който е намерил свободата, може да води останалите. Трябва да се съюзяваме в такива моменти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай